المكوّنات :-
- 250 غرام لحم بقر- نص ملعقة صغيرة ملح
- نص ملعقة صغيرة فلفل أسود
- رشة بهارات مشكلة
- رشة بابريكا
طريقة العمل:
1- قطعي اللحم البقري وحطيه في الخلاط وافرميه كويس لحد مايبقي خليط ناعم.
2- وزعي اللحم المفروم في طبق متوسط الحجم، زودي الملح، الفلفل الاسود، البهارات المشكلة والبابريكا.
3- أخلطي المكونات كويس بإيديك لحد ما يبقي الخليط متماسك ومتجانس.
4- خدي شوية من خليط اللحمة، كوريه على شكل كرة وإفرديه علي شكل قرص متوسط الحجم.
5- كرري الخطوة اللي فاتت لحد ما تخلصي الكمية، حطي اقراص اللحمة على صينية وغلفيها بورق نايلون مش بيلزق.
6- دخلي الصينية الفريزر حوالى ساعة لحد ما تجمد اقراص البرجر.
7- إدهني الصينية بشوية زيت ودخليها فرن محمى من قبل كده على حرارة 180 درجة مئوية لـ10 دقائق حتى لحد ما تستوي.
8- خرجي الصينية من الفرن وحطيها تحت الشواية لحد ما يتحمر البرجر كويس.
تعليقات
إرسال تعليق